Nufnang Ads

Wednesday, July 17, 2013

Calon2 nyer ialah.....

Macam2 yg dilakukan oleh pihak sekolah untuk memotivasikan pelajar. Cara SK Oran buat ni sangat menarik. Mereka telah memasang banner yang menunjukkan gambar calon2 yang ditarget untuk mendapat 5A dalam UPSR 2013. Gambar ini terpampang di pintu masuk ke sekolah, sudah tentu ia menjadi tatapan semua pelajar, guru-guru serta ibu bapa yang menghantar dan menjemput anak mereka. Secara tidak langsung ia juga akan menjadi pendorong kepada pelajar2 lain agar suatu hari nanti gambar mereka pula akan terpampang di situ. Ibu bapa yang gambar anak mereka ada dalam banner itu sudah pasti beribu2  kali berbangga  kannn...

Seramai 25 orang pelajar yang disasar dapat 5A dalam UPSR nanti. Sekolah ni pun kecik je. Selaku ibu bapa saya amat kagum dengan GB dan guru2 SK Oran yang berusaha bersungguh2, merancang pelbagai aktiviti agar sasaran mereka tercapai. Semoga usaha mereka dipermudahkan...

Kepada pelajar2 tahun 6 yang tiada dalam gambar, bukan bermakna anda tidak dapat mencapai kecemerlangan kerana semuanya belum pasti. Masih ada masa untuk terus melipatgandakan usaha agar 5A dalam genggaman anda!

Kepada anak2 yang ada dalam gambar, ini bukan bermakna anda sudah selesa atau semakin leka, kerana sebenarnya ia tidak menjanjikan apa2 sebaliknya teruskan usaha untuk membuktikan bahawa anda memang layak mendapat 5A. Jangan sekali-sekali menghampakan harapan guru2 serta ibu bapa anda ... Bersyukurlah kerana guru2 percaya akan kebolehan anak2..

BUKTIKAN!cuba zoom.. kat mana Amir...

* saya amat bersyukur kerana sibongsu Amir Daniel ada dalam gambar. Semoga Amir betul2 dapat 5A nanti. Mama amat yakin Amir mampu menjadi seperti kakak2 dan abang...Teruskan usaha!

No comments: