Nufnang Ads

Sunday, December 4, 2011

SAIFUL MASTERCHEF

Umur: 26

Asal: Kuala Penyu, Sabah

Pekerjaan: Penoreh Getah

Hidangan Kegemaran: Masakan Barat

Lokasi Percutian Kegemaran: Pantai Kuala Penyu

Masakan Kegemaran Untuk Dimasak: Masakan Yang Mudah

Pencuci Mulut Kegemaran: Aiskrim

Sweet or Savoury: Sweet

Chilli or Garlic: Chilli

* sumber website mastercef Malaysia

Saya sangat teruja menonton rancangan masterchef Malaysia setiap malam. Bangga sangat tengok anak-anak muda yang sanggup melalui cabaran dan rintangan dalam setiap ujian mastercef. calang-calang orang boleh tersungkur..


Dalam banyak-banyak peserta, saya paling kagum kepada anak muda yang bernama Saiful. Dah 8 kali melalui ujian penyingkiran, tetapi dia tetap tenang dan masih mampu bertahan. Tahniah Saiful!


Wajahnya sangat tenang, tabah melalui setiap ujian, bersedia menerima apa jua komen juri, tidak menunjukkan riak terlalu gembira apabila setiap kali terselamat dari ujian penyingkiran menyebabkan saya berpendapat anak muda ini sangat kuat, cekal dan mempunyai semangat juang yang kental.Tidak mustahil anda akan berjaya suatu hari nanti. teruskan Saiful...


Saiful, jangan sesekali rasa rendah diri, walaupun anda hanya seorang penoreh getah kerana setiap orang berhak mempunyai impian dan setiap orang juga berhak menggapai impian tersebut jika terus gigih berusaha.. Anda selayaknya patut berbangga kerna berada di top 14. Orang lain boleh ke?


Buktikan bahawa anda seorang yang hebat!

2 comments:

Anonymous said...

The 67-year-old is the president's father's half-brother and the president's Aunt Zeituni Onyango's brother.
08 Percent It is an act ofmurder that occurs during a sudden
quarrel or" in the law by getting a pennsylvania life insurance company in California can save you a TON of money. Having a fourth pennsylvania life insurance company is a consequence that can make it hard to convict a sex offender while in Virginia.

Anonymous said...Feel free to visit my homepage - website