Nufnang Ads

Friday, February 1, 2013

RM100

Selasa lepas telah berlangsung majlis penyampaian bantuan persekolahan di SMKDJH. Majlis ini telah disempurnakan oleh YAB Menteri Besar Perlis. Gimik penyampaian dibuat di dewan di mana beliau menyerahkan RM100 kepada 50 pelajar sahaja. Penat weh kalau nak bagi kepada hampir 1200 pelajar sekolah ni. Lagi pun beliau sibukk, banyak lagi majlis nak dihadiri..

Jadi, yang selebih, YB guru2 la yang menyerahkan kepada pelajar dalam kelas masing2. Kehadiran baik ibu bapa mahu pun pelajar amat2 memuaskan. kalau selalu macam ni kan bagusss. Ada pelajar dah lama tak nampak muka pun boleh datang balik kerana RM100..

Untungnya jadi pelajar sekarang, dah la yuran percuma dapat bantuan lagi. Dulu yuran peperiksaan pun kena bayar. berdikit2 la mak bapak kumpul duit nak bayar yuran anak2. sekarang, guru2 nak minta duit buku atau yuran PIBG pun takut2, takut disalahertikan..siap masuk surat khabar lagi...lagi sedih, ada yang sanggup tulis surat kat menteri ( *bukan semua ye).. itulah realiti, hanya kaum guru yang mengerti...


makanan pun dapat...

No comments: